PARTERAPI OG SEXOLOGI

 

 

KOMMUNIKASJON FOR PAR:

Vi lærer bort teknikker som ”aktiv lytting”, ”konstruktiv aggresjon” og  ”krangel for å oppnå konstruktiv endring”. Dette har vi brukt både i grupper og med enkeltpar. ”Par” kan være ektepar, samboerpar, vennepar eller sexpartnere av enhver seksuell orientering.

De første parterapigruppene holdt Lois og Odd på Solverv for ca. 18 år siden. Ideen ble unnfanget etter en krangel på stranden i Florida. Begge husket at de helt uavhengig av hverandre flere år tidligere hadde prøvd ut Bach’s metode for ”rettferdig krangling” og begynte å bruke det mest konstruktive de kunne finne på for å komme fram til enighet. Når det passer slik bruker vi nå teknikkene utenfor gruppe-sammenhenger.

 

Timeavtaler for parterapi/sexologisk rådgivning:  Ring og bestill tid.

Lois og Odd anser enhver type seksuell praksis som akseptabel når den, med respekt og empati, foregår mellom likeverdige og samtykkende voksne mennesker. Å åpne opp for å snakke om og kommunisere om sin egen seksualitet (spesielt hva man liker og ikke liker) med partneren er en utfordring  som ofte kan være vanskelig å takle. Mye av vanskelighetene beror på flauhet og fordommer som man kan overkomme ved å lære å lytte til hverandre og å kommunisere bedre. Det hjelper også å ha kunnskaper om seksualitet, og her trengs det  mer enn det man lærte på skolen, på gata, eller hjemme hos foreldrene. Vi insisterer på at folk praktiserer sikker sex (safe sex).

 

TILBAKE TIL HJEMMESIDEN